Prijave za dogodek v letu 2022, so odprte
9 oktobra, 2021

ODPOVED DOGODKA

!!POMEMBNO OBVESTILO!!

Kar dolgo smo čakali na vse pomembne in potrebne informacije ter soglasja pristojnih inštitucij za izvedbo dogodka in danes smo zadnje tudi prejeli ter tako sprejeli težko odločitev. Situacija je namreč sledeča:

NIJZ ni več pristojen za izdajanje soglasij (v preteklosti je bil samo NIJZ tisti, ki je dal dokončno mnenje na podlagi 10+ strani dolgih vprašalnikov in elaboratov, za katere si na koncu moral celo plačati).

Ministrstvo za zdravje tovrstnih zadev ne obravnava in prepušča pristojnemu ministrstvu, ki je v tem primeru Ministrstvo za šport.

Pristojni na Ministrstvu za šolstvo in šport so izdali pozitivno mnenje, za izvedbo prireditve z omejenim številom gledalcev, število udeležencev ni limitirano in upoštevanjem aktualnih ukrepov s preverjanjem PCT, brez nudenja hrane in pijače… Poleg tega smo primorani prireditev pripraviti kot tekmovanje, torej časi in uvrstitve udeležencev se merijo in beležijo…

Vse skupaj seveda s pogoji, da udeleženci pri ogrevanju in vse do skoka nosijo maske. Iz enega pomola na drugega plavajo brez mask in pri izstopu iz vode ponovno nosijo maske, celotno prizorišče mora biti ograjeno, ogrevalni prostor ograjen in število gledalcev ne sme presegati 750.

Glede na pričakovano skoraj pomladansko sončno vreme, ko je v Portorožu 1. januarja na našem dogodku tudi preko 5000 obiskovalcev, je to praktično nemogoče. Tudi ostali ukrepi so milo rečeno, nehumani in neizvedljivi.

Na koncu nam je ostalo to, da dogodek s težkim srcem in cmokom v grlu preprosto ODPOVEMO, saj takšnih pogojev ne moremo zagotoviti. Zato upamo, da se časi izboljšajo in da bomo priča boljšim, lepšim trenutkom, ko bo izvedba dogodka v prihodnje mogoča. Vsled tega vas prosimo, da to informacijo posredujete prijateljem in znancem, ki so imeli namen priti v Portorož in jih obvestite, da naj ne prihajajo, da ne bo prišlo do zmede, saj DOGODKA NE BO.

Verjamemo, da bodo prišli boljši časi, zato z izvedbo dogodka v prihodnje ne bomo obupali. Preveč časa smo vložili v ohranjanje tradicije in verjamemo, da bo tudi teh časov enkrat konec in posijalo bo sonce. Vsled tega so na voljo tri možnosti, ki so podrobneje obrazložene spodaj:

  • startnino prenesete na izvedbo v letu 2023 (prijava in plačilo ostaneta v sistemu, ni se potrebno ponovno prijavljati)
  • zahtevate vračilo startnine (ta bo zmanjšana za bančne in administrativne stroške)
  • podarite startnino društvu in omogočite nadaljno izvedbo športnih dogodkov

Odločitev prepuščamo vam, saj verjamemo, da se boste pravilno odločili. Za eventuelno vračilo že vplačane startnine pa nam javite sledeče podatke:

  • ime in priimek
  • naslov (ulica, številka, mesto, pošta)
  • datum nakazila
  • znesek nakazila
  • TRR za vračilo
  • in vam bomo startnino z odštetimi administrativnimi in bančnimi stroški, vrnili v roku 14 dni na vaš navedeni TRR.

VSE DODATNE INFO JAVITE NA E NASLOV: prijava@novoletniskokvmorje.eu

Hvala za razumevanje in lep športen pozdrav